Writersblock

Iets waar ik al een hele tijd last van heb, maar het wordt steeds duidelijker en duidelijker voor mij. De befaamde wirtersblock! Vroeger (lees afgelopen jaren) kon ik het weinige schrijven toewijden aan ‘druk druk druk’. Dochter opvoeden, werken, huishouden, crossfit en in het beste geval nog wat plezier tussendoor. Maar ik heb net een half jaar jobloos thuis gezeten door Corona en meer dan twee blogs zijn er ook niet uit voortgekomen. Wel enkele concepten en een honderdtal ideetjes, maar ik krijg het niet op papier. Het lukt me gewoon niet.

Ik ben nooit tevreden met wat ik schrijf en ondanks het feit dat ik zelden of nooit negatieve commentaar krijg ben ik door de huidige, extreem harde, online wereld bang geworden om te delen. En dan blokkeer ik en vallen de woorden uit mijn hoofd. Dan vraag ik me af waarom ik bepaalde dingen zou delen, want wie heeft er eigenlijk boodschap aan, wie is er geïnteresseerd? Waarom zou ik mezelf bloot geven, waarom zou ik mijn zwaktes laten zien? Waarom zou ik delen wat mijn grote dromen zijn? Wie wil dat nu eigenlijk weten?

Maar punt blijft wel… Ik vond bloggen altijd zo leuk, ik kon zo genieten van schrijven. En door al dit geanalyseer, dodelijk perfectionisme en deze onzekerheid ben ik plezier in een fijne hobby kwijt geraakt. En daar wil ik nu iets aan veranderen. Ik wil weer schrijven, ik gà weer schrijven. Niet altijd interessant of uitgebreid, maar waarschijnlijk wel therapeutisch. En ondanks het feit dat ik het natuurlijk wel fijn vind dat mijn blogs gelezen worden door jullie ga ik even doen alsof jullie niet bestaan. Alsof ik enkel schrijf voor mezelf, om zo weer in te zien dat dit niet eng of gevaarlijk is. Dat jezelf openstellen (voor jezelf of anderen) écht wel oké is. Ik ben heel hard en streng voor mezelf en voel vaak dat ik tekort schiet, alsof het nooit goed genoeg is. Maar realiteit is: ik doe mijn best. Ik doe veel niet perfect, maar heel veel goed genoeg. En waar ik al jarenlang probeer om mijn dochter aan te leren dat perfect écht niet moet besef ik dat ik mezelf dit ook mag proberen aanleren. Kinderen leren namelijk niet door wat je hen zegt, maar door voorbeeld.

Et voilà, zo zetten we 2021 in met een belangrijk voornemen.
Tot snel <3