Verhuizen met plezier

Ha, verhuizen. In mijn 29jarige bestaan ben ik al zo’n tien keer verhuisd. Je zou denken dat verhuizen dan wel een van mijn favoriete bezigheden moet zijn, want wie verhuist er anders zo vaak, vrijwillig, niet voor ‘t plezier?

Ik dus… Het is nooit tegen mijn goesting. Het idee van een nieuw begin trekt me altijd aan. Een paar nieuwe meubeltjes, nieuwe interieurideetjes en vooral heel veel goede voornemens om deze keer geen rommel te maken, niets te laten rondslingeren en élke dag te koken… De realiteit is vaak wel wat anders (vooral vanwege een gebrek aan geld en een teveel aan luiheid), maar hey, perfect zijn is ook maar saai hé?

Maar goed… Nu is het weer zo ver. mijn inboedel zit in dozen. Veel te veel dozen. Waar ik enkele maanden geleden nog trots dweepte met mijn Marie Kondo-schuiven lijkt het nu alsof ik de hoarder uit ieders nachtmerrie ben.
Maar mijn grootste uitvlucht blijft elke keer opnieuw: ‘maar ik ben creatief!’. Dat wil zeggen dat ik recht heb op een volledige doos papier in verschillende kleuren. Dat wil zeggen dat het oké is dat ik een naaimachine, overlockmachine, 2 kistjes naaigaren en 3 dozen stof heb. Ik heb ook een plotter, daar hoort een grote doos folie bij. Vinyl en flock. En een grote industriële persmachine, want hallo, ik ben té goed voor een simpel strijkijzer. Oh, had ik al over mijn doos met kralen verteld? En mijn 4 dozen vol oude agenda’s en dagboeken? En 3 dozen vol met ‘herinneringen’ (filmtickets van 2004, toegangskaartjes voor muziekbands, lege sigarettenpakjes met cool motief en de obligatoire liefdesbrieven van oude ex-lieven). Ik heb ook zo’n 5 dozen vol babykleding. Want wie weet komt er ooit nog een baby, moet ik dan écht alles opnieuw kopen?
Wisten jullie trouwens dat ik graag bak? Dus ik heb 5 taartvormen, 6 cakevormen, zo’n 50 koekjesuitstekers, een taartdoos, sprinkles en versiering in meer kleuren dan van 7 regenbogen tezamen. Oh ja, en ik ben ook heel trots op mijn collectie washitape die de prachtige hoeveelheid van 200 rolletjes heeft bereikt. Met bijbehorende map vol stickers, lijm, schaar, viltstiften en kleurpotloden, fineliners en uiteraard ook een 5-tal dagboeken voor dagelijks gebruik.
Ik ben trouwens de wol nog vergeten. Telt ook voor een doos of drie. En kleding, telt dat als hobby? Want dat is ook een bizarre hoeveelheid voor iemand die er eigenlijk altijd uitziet als een zwerver.

Anyway. Wat ik duidelijk probeer te maken is: ik zie het niet zitten.

Please send help.

2 thoughts on “Verhuizen met plezier

  1. Wat grappig om te lezen. Ik hou juist wel van vastigheid en vind een nieuwe omgeving altijd wel even wennen. Ben overigens 1 keer verhuisd, toen ik vijf was. En ik heb vijf maanden in een kliniek gewend, maar dat is niet echt verhuizen te noemen, alhoewel ik toch een aantal maanden niet thuis woonde.

  2. Ik ben ook vaak verhuisd en ik betrap mijzelf erop dat hoeveel ik ook weggooide, ik elke keer toch weer overbodige rommel meenam, die ik nooit meer gebruikte. De doos met ansichtkaarten is daar een levend bewijs van. Ik had altijd het idee dat ik die ooit nog eens in een kadertje steek en ophang. Onzin. Dat doe je nooit-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *